Kolejne edukacyjno- kulinarne warsztaty #zerowaste – za nami!

Tym razem działaliśmy podczas Pikniku „Zabawa nie zna granic” tuż przy katowickim Spodku. Trend na #zerowaste jest nie tylko przejawem postawy proekologicznej; czasami może stać się wręcz koniecznością. Dlatego właśnie uczymy, pokazujemy, edukujemy- jak gotować pysznie, zdrowo i z tego co akurat mamy. Podczas naszych warsztatów zawsze przygotowujemy nieco inne danie, w zależności od tego, jakie składniki mamy akurat dostępne w naszych Spichlerzach. Tym razem Marta stworzyła na oczach widzów, potrawkę z kurczakiem i warzywami w pomidorach. Było pysznie i zniknęło w 5 minut!

Dziękujemy za pomoc w przygotowaniu warsztatu wszystkim zaangażowanym wolontariuszom, oraz prezesowi, który w tym czasie robił świetne tło – przemówienie ze sceny.

Dodaj komentarz